Mauro Gasperi: F/W 2010/2011.

Mauro Gasperi: F/W 2010/2011.

Mauro Gasperi: F/W 2010/2011.

Mauro Gasperi rođen je u Bresciji (Italija), a svoj talent i obrazovanje tesao je u razredu V. Fappa pri Međunarodnom institutu mode Polimoda u Firenci.

Mauro Gasperi rođen je u Bresciji (Italija), a svoj talent i obrazovanje tesao je u razredu V. Fappa pri Međunarodnom institutu mode Polimoda u Firenci. Nakon završenog školovanja surađivao je s imenima poput Paola Frannija, S. Maura Pascolija te je svojevremeno bio angažiran kao stilist pri modnoj kući Dolce & Gabanna. Godine 2007. pokrenuo je vlastitu liniju, a 2009. osvojio je glavnu nagradu na natječaju Fashion Incubator te je na prestižnom kulturno modnom zbivanju 'Milano moda donna' najavljen kao nova dizajnerska nada.

Ideja vodilja dizajnera za kolekciju jesen/zima 2010/2011. žena je sa dva lica. Kao inspiracija poslužile su mu saće, istovremeno tako savršene i kompleksne. Preklopi, rubovi, zakovice, ušivci tvore posebane oblike, bilo da je riječ o haljinama ili pletvu. Elegancija i sofisticiranost odjeće odaje prizvuk četrdesetih godina prošlog stoljeća, a efekti koji su postignuti materijalima podsjećaju na snažan i odrješit look 80-ih. Ovom kolekcijom Gasperi je ponovno otkrio malu crnu haljinu, dopuštajući da se tonovi crne polako pretapaju u tamno plavu. Pogledajte galeriju fotografija s revije:






Povezano